Eropuit in Overijssel
Cultuur

Eropuit in Overijssel

En dan wel in de hoofdstad, om precies te zijn! In Zwolle is namelijk van alles te doen. Jong en oud weten er hun draai altijd wel te vinden.

Even de kaart erbij pakken, een bestemming uitkiezen en je weet hoe je je planning voor de dag in kunt vullen. Tenminste, we gaan er in dit opzicht vanuit dat je niet het Straten- of Stadsfestival, Zwolle Pride of Kattegat gaat bezoeken. Er is helemaal niks mis met al deze evenementen, begrijp ons goed! Maar we hebben hieronder een aantal activiteiten voor je verzameld die je kunt gaan ondernemen wanneer je een keer richting Zwolle wilt trekken zonder een specifieke agenda. En bovendien blijft er wellicht nog wat tijd over wanneer het event waarvoor je Zwolle bezocht is afgelopen. Bij mooi weer kun je dan sowieso nog mooi even een terrasje of restaurant in Zwolle meepikken. Keuze te over!

Maar goed, wat ga je nou precies doen? Zeg jij het maar. Misschien ga je wel naar één van de volgende locaties:

Historisch centrum

Kijk, je bent op een bepaalde plek geweest of je bent op een bepaalde plek geweest. Het verschil is dat je ergens heen ging om iets dat te doen was in een bepaalde plaats of je gaat juist om de plaats zélf beter te leren kennen. Een bezoek aan het historische centrum van Zwolle valt overduidelijk in de laatste categorie. Ga per fiets of boot de stad rond om meer te weten te komen over de historie en kijk je ogen oud naar de oude architectuur die tegenwoordig nog steeds staat als een huis. Ja, of vestingmuur. Wat jij wil.

Dinoland Zwolle

Miljoenen jaren geleden waarden ze rond over de aarde en nu staan ze er opeens weer: dinosauriërs! Zeker voor kinderen zijn deze monsters uit vervlogen tijden een blijvende fascinatie, maar ook voor volwassenen biedt dit prachtig ingerichte themapark een kijkje in een ver verleden. En heb je het qua prehistorische hagedissen wel een beetje gezien? Dan begeef je je naar de klimtoren, de midgetgolfbaan of stort je je met je gezin in het heetst van de strijd tijdens een spannend lasergameavontuur!

Bonami SpelComputer Museum

Games zijn al jaren niet uit onze cultuur weg te denken. Dus ook al is het fenomeen echt iets van nu, heeft het fenomeen spelcomputer wel degelijk een geschiedenis. Wil je weten hoe het allemaal begon? Dan mag je een bezoek aan het interactieve Bonami SpelComputer Museum absoluut niet overslaan! Leer alles over de eerste consoles en arcade systemen en speel met oude of nieuwe apparatuur totdat je vierkante ogen krijgt. Maar zelfs dan ben je nog wel eventjes zoet, nietwaar?