noten
Eten

Op zoek naar een verbetering van het assortiment van jouw catering? Denk aan noten!

Het is als cateraar belangrijk om te alle tijde zo goed mogelijk in te spelen op de wensen en behoeften van jouw consumenten. Hierdoor blijf je als cateraar continu bezig met het verbreden en verbeteren van jouw assortiment. De afgelopen jaren hebben we de trend enorm zien verschuiven naar gezond eten. Men verwacht dan ook anno 2021 een gezonde hap bij de cateraar te kunnen krijgen. Wanneer je niet op zoek bent naar volledig nieuwe gerechten, maar juist je huidige gezonder wilt maken kun je dit doen middels het gebruik van noten. In deze blog vertellen we je hier dan ook meer over!

Noten als vervanging

Een manier om noten in jouw gerechten te verwerken is door bepaalde aspecten uit je huidige gerechten te vervangen door noten. Zo kun je in een vleesgerecht het vlees vervangen voor verschillende noten. Je zult hier bij een vleesliefhebber niet mee wegkomen, maar mensen die op zoek zijn naar een gezonde vervanger van vlees zullen je dankbaar zijn voor deze wijziging! Om zoveel mogelijk mensen geïnteresseerd te houden in de dienst die jij levert is het dan ook aan te raden om verschillende versies te serveren. Zo houden jouw klanten de keuze tussen het gerecht met vlees en het gerecht zonder vlees. Als je niet weet welke noten je het beste kunt gebruiken als vleesvervangers dan raden we je aan om te kiezen voor noten kopen bij Tres Bien. Het team van professionals kan je adviseren over welke noten je wel en niet kunt gebruiken voor de specifieke gerechten!

Noten als toevoeging

Een minder drastische manier om noten in je gerechten te verwerken is door deze als toevoeging te gebruiken op je huidige gerechten. Noten zijn namelijk een kwalitatieve toevoeging op de meeste gerechten en versterken de smaakervaring. Een mooi voorbeeld hierin is het verwerken van walnoten in (maaltijd) salades. Walnoten smaken namelijk goed in zo goed als iedere maaltijdsalade. De smaak van walnoten gaat ontzettend goed samen met die van sla en hierdoor zijn walnoten eigenlijk altijd een waardevolle toevoeging op een (maaltijd) salade. Let er in dit geval wel op dat de inkoopprijs van jouw producten zal stijgen. Je zult dus ook hogere verkoopprijzen moeten gaan rekenen als je de walnoten toevoegt aan de (maaltijd) salades.