Eten

Geen kookinspiratie? 3 tips voor het bestellen van avondeten

De vraag die we elke dag stellen: wat eten we vandaag? Ga je vandaag voor Mexicaans, Grieks of toch Hollandse pot? Het kiezen van het avondeten is niet makkelijk. Elke dag moeten we weer iets anders verzinnen en dit valt niet mee. Het liefst zouden we elke dag zelf iets lekkers maken, maar soms heb je gewoon even geen inspiratie en dit is helemaal niet erg. Wij geven je drie handige en lekkere tips voor het bestellen van eten. 

De keuze is reuze

Als je hebt gekozen voor eten bestellen ben je er nog niet. Je zult eerst moeten kiezen wat je graag wilt gaan eten. Er is ontzettend veel keuze op eten bestellen websites. Voordat je een keuze maakt, moet je jezelf afvragen wat voor maaltijd je vandaag wilt eten. Is dit een snelle hap of makkelijke maaltijd? Of wil je uitgebreid dineren met je partner of gezin? Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, zul je een keuze moeten maken tussen een van de vele keukens. Ga je voor Chinees? Of toch Indiaas? Je kunt er ook voor kiezen om verschillende keukens met elkaar te combineren voor een echt wereldgerecht. 

Lekker en gezond

Wil je niet alleen lekker eten, maar moet het ook een beetje gezond zijn? Het is heel goed mogelijk om gezond eten te bestellen. We worden vaak een beetje overweldigt door alle gerechten die er ontzettend lekker uitzien, maar echte caloriebommen zijn. Als je hier een beetje doorheen kijkt, kun je een complete gezonde maaltijd bestellen voor het hele gezin. Kies bijvoorbeeld een pizza met een bloemkoolbodem en een topping met extra groenten. Of ga voor sushi met tonijn en zalm en zeewiersalade en boontjes on-the-side. 

Houd je aan een budget

Bestel je regelmatig eten? Dan weet je vast wel dat het bestellen van eten een hoop meer geld kost dan zelf koken. Naast de kosten van het eten moet je in veel gevallen ook nog eens rekening houden met de bezorgkosten. Wil je je graag aan een bepaald budget houden? Sommige restaurants geven kortingen op bepaalde dagen. Zo kun je bij een bepaald restaurant goedkoop eten bestellen op maandag, omdat dit een rustige dag is. Ook kun je altijd even op het internet zoeken naar kortingscodes. Bezorgdiensten als Thuisbezorgd en Uber Eats werken vaak met kortingscodes, maar ook restaurants kunnen een bepaalde actie hebben. Probeer ook te besparen op de bezorgkosten. In veel gevallen is de bezorging gratis als je voor een bepaald bedrag besteld.